Naam:

Chris Bakker

Geboortedatum:

18-05-1991

Motto:

Everyone starts from zero, everyone! What matters is that you start! Start putting yourself out there, continually learning and always showing up.

Waarom CrossFit?

Wat sporten en de passie daarin betreft ben ik een laatbloeier. Als kind had ik niet veel met bewegen. Van mijn ouders moest ik op een “team” sport en koos daarom tactisch voor scouting. Pas later ontdekte ik hoe gaaf sporten kan zijn. Mijn fascinatie ging vooral uit naar het bodybuilden. Het gaf mij een kick om mijn lichaam zo te zien veranderen. Ik zat bij een commerciele gym, waar niet op je wordt gelet, waar “bro-science” en elkaar nadoen de orde van de dag was en waar ik zelf geen benul had wat ik aan het doen was. In het begin groeit je lichaam wel, ondanks dat je geen idee hebt, maar dat houdt een keer op.

Op een gegeven moment bereikte ik dat punt, ik merkte geen progressie meer, ik had geen idee waarom, de fun was er af, bewegingen waren eentonig en saai. Toen ontdekte ik rond mijn 23ste CrossFit bij CrossFit Willemsoord. Mijn introductieles was echt killing. De workout was maar 9 minuten, aan het einde was ik echt kapot, maar supervoldaan. Dat was voor mij een echte eye opener. Workouts hoeven helemaal geen uren te duren om progressie te boeken.

Wat mij tegenwoordig voornamelijk fascineert is het concept van een hybride atleet, iemand die zowel op kracht, als neurologisch en conditioneel sterk presteert. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten en dat is waar wij onze atleten ook naartoe werken.

Opleiding:

» T.O.P. A
» T.O.P. B
» Unscared Coach Course