Magnesium

Het belang van magnesium

Het belang van Magnesium.

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen.

 • Het ondersteunt het energieniveau
 • Het draagt bij tot vermindering van vermoeidheid
 • Het is goed voor de spieren
 • Het ondersteunt de botten en tanden
 • Het draagt bij aan een heldere geest
 • Het is goed voor het concentratievermogen en geheugen
 • Het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • Het draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
 • Het draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
 • Het is goed voor de gemoedstoestand
 • Het helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam.

MAG365

MAG365 bestaat in de basis uit 2 ingrediënten: magnesiumcarbonaat uit gezuiverd zeewater en citroenzuur. Wanneer je hier heet water aan toevoegt, ontstaat er een reactie: het carbonaat verspreidt zich, waardoor het geheel gaat bruisen. Het carbonaat wordt afgedreven en het wordt gedwongen zich te binden aan het citroenzuur dat het magnesium in wezen voor verteert, zodat je maagzuur dat niet hoeft te doen. Het resultaat is een uitstekend opneembaar, vloeibaar, ionisch magnesiumcitraat.

Magnesium is aanwezig in elke cel. Je lichaam heeft dit essentiële mineraal nodig. Door magnesium in ionische vorm te nemen, ontstaat directe interactie van het magnesium met je cellen. De formule van ons magnesium werkt binnen 20 minuten. De meeste magnesiumcitraat supplementen zijn minder biologisch beschikbaar dan de MAG365, omdat ze afhankelijk zijn van je maagzuur om het magnesium te ioniseren.

Co-Factoren

Magnesium werkt samen met verschillende co-factoren om diverse functies in je lichaam te helpen optimaliseren en reguleren. Veel voedingsstoffen werken synergetisch met elkaar en wanneer je aan een van deze stoffen een tekort hebt, dan kan geen van hen optimaal functioneren. Ons magnesium is geformuleerd met juist deze co-factoren voor een optimaal resultaat. De co-factoren Vitamine D3, Calcium, Vitamine K2 en Borium werken synergetisch samen om je calciumgehalte in evenwicht te houden.

Vitamine D3

Vitamine D3 kan niet worden gebruikt zonder voldoende magnesium, maar blijft in je vetcellen zitten, totdat er genoeg magnesium aanwezig is om het te activeren. Het is dus van cruciaal belang dat je van beide nutriënten de juiste hoeveelheid naar binnen krijgt. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat degenen die regelmatig magnesium aanvullen, minder kans hebben op lage vitamine D spiegels. Ze ontdekte ook dat mensen die voldoende magnesium binnenkrijgen, minder vitamine D-supplementen nodig hebben om optimale niveaus van vitamine D te bereiken. Vitamine D is essentieel voor een optimale calciumopname. Zonder voldoende niveaus kan het lichaam niet genoeg van het hormoon calcitriol aanmaken, wat leidt tot onvoldoende opname uit calcium uit de voeding. Vitamine D bevordert ook de aanmaak van vitamine K-afhankelijke eiwitten.

Calcium

Het grootste deel van de bevolking krijgt genoeg calcium via de voeding binnen, ook omdat veel voedingsmiddelen tegenwoordig verrijkt zijn met calcium. Bovendien recycleert het lichaam voortdurend zijn eigen calcium, wat kan leiden tot een overschot. Wanneer het lichaam niet over de juiste co-factoren beschikt (zoals bijvoorbeeld magnesium) die nodig zijn om het calcium op te laten nemen op de plekken waar het hoort (botten en tanden) en een teveel ervan te elimineren, kan het ertoe leiden dat dit calciumoverschot zich kan afzetten in de organen, slagaderen, hersenen, ogen en gewrichten.

Vitamine K2

Net als vitamine D speelt K2 een centrale rol in de calciumstofwisseling. Vitamine K2 is van belang om ervoor te zorgen dat calcium in het botweefsel terecht komt en zich dus niet in de aderen afzet. Vitamine K2 zit in vlees, zuivel, eieren en gefermenteerde voeding.

Borium

Borium verbetert de opname en afzetting van magnesium in de botten aanzienlijk. Daarnaast is het essentieel voor de opname van vitamine D. Met name fruit en groente zijn rijk aan borium

Adviesdosering en bereidingswijze

1 (2 gram) tot 3 (6 gram) theelepels per dag. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Schep het poeder in een glas en voeg een kleine hoeveelheid (20 tot 30 ml.) heet water toe, laat het bruisen en roer tot het poeder volledig opgelost is (de magnesium en het citroenzuur vormen zo een ionisch magnesiumcitraat) en voeg het toe aan koud water, sap of thee. Hoe warmer het water is dat wordt gebruikt bij het bruisen, des te sneller lost het poeder volledig op (bij kokend water duurt dit slechts ongeveer 15 seconden). Wanneer je koud water gebruikt, laat het dan ongeveer 20 minuten staan om het poeder volledig te kunnen laten oplossen. Je kunt MAG365 ook gebruiken in je waterfles, om zo gedurende de dag geleidelijk je magnesium binnen te krijgen. Mag365 kan worden gecombineerd met voedsel, maar is ook prima geschikt om te gebruiken op een lege maag

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven