Leden aan het woord: Erwin Asselman

Naam Erwin Asselman
Geboortedatum 07-06-1965
Geboorteplaats Den Helder
Beroep Ondernemer
Gezin Getrouwd met Jamy, vader van vijf kinderen: Esmay (18), Joelle (15), Quinn (12), Owen (8), Dyonn (6)
Method Strength_PVA__J0T0371

V.: Wie is Erwin Asselman, omschrijf jezelf eens?
A.: Doe m’n best om zoveel mogelijk mooie en uitdagende dingen in het leven te doen. Ik ben ondernemend en sportief en probeer alles met veel passie en beleving te doen.

V.: Hoe belangrijk is sport in je leven en welke sporten doe je of heb je gedaan?
A.: Sport is heel belangrijk in mijn leven, altijd al geweest. Ik sport bijna elke dag en heb geleerd om het altijd in te plannen waar ik ook ben. Ook tijdens vakanties blijf ik sporten; hardlopen, opdrukken, pull up’s, sit up’s, en voetballen met m’n kinderen. Je hebt niet veel nodig om lekker te kunnen trainen. Ik heb het nodig om in balans te blijven. Heb altijd gevoetbald op het veld en in de zaal en dit is altijd mijn hoofdsport geweest. Daarnaast heb ik een aantal jaren aan kickboksen gedaan. Dit vond ik een leuke sport omdat je je hele lichaam traint. Ik mag ook graag hardlopen en sinds twee jaar doe ik aan crossfit.

V.: Hoe ben je in aanraking gekomen met crossfit?
A.: Ik speelde bij Zeemacht op het veld en een ploeggenoot heeft mij meegenomen voor een proeftraining.

V.: Wat was je eerste indruk?
A.: Ik vond het indrukwekkend, de ambiance, de sfeer van de locatie op Willemsoord. Ik had gelijk de drang om het goed te doen, om een goede prestatie neer te zetten. Ik voelde ook de spanning van net voor een voetbalwedstrijd.

V.: Hoe zit crossfit nu in je DNA, hoe vaak train je per week?
A.: Ik train nu bijna 2 jaar en gemiddeld 3 keer in de week. Ik heb wel een periode gehad dat ik er 5 keer in de week was, maar dat past nu niet meer in mijn schema. Ik doe ook trainingen thuis, heb zelf bijvoorbeeld ringen opgehangen op de overloop en een rekstok in de tuin. Mijn kinderen vinden dit ook prachtig en trainen vaak mee. Het eerste wat ik meestal doe in ochtend is kijken op de website wat de WOD is, dus je kunt wel zeggen dat crossfit aardig in mijn DNA zit.

V.: Waar ben je goed in met crossfit en wat is nog een uitdaging voor je?
A.: Ik hou het meest van oefeningen met eigen lichaam omdat ik daar beter in ben. Maar een combinatie met gewichten vind ik ook heel leuk. Voor mij is de grootste uitdaging het verbeteren van mijn mobiliteit, en dan vooral mijn schouders. Dat zou enorm helpen om bepaalde workouts beter te kunnen doen.

V.: Wat wil je graag bereiken met crossfit en heb je ook een plan met voeding?
A.: Sinds ik aan Crossfit doe is mijn lichaam veranderd: Ik ben sterker geworden en lichter qua gewicht. Het is ook de combinatie van bewuster bezig zijn met wat ik eet. Zo let ik bijvoorbeeld erg op suiker en eet ik veel groente en fruit.

V.: Wat is je favoriete WOD (workout of the day) ?
A.: Mijn favoriete WOD is Cindy: in 20 minuten zoveel mogelijk rondes van:5 x optrekken, 10 x opdrukken en 15 squats. M’n record is 25 rondes.

V.: Waar ben je het meest trots op in je leven?
A.: Uiteraard op mijn kinderen. Het is mooi om te zien hoe ze allemaal in een andere levensfase zitten en zo hun eigen ding doen. Het leuke is dat ze alle 5 sportief zijn op hun eigen manier, en het ook leuk vinden om af en toe eens te crossfitten met hun vader.

V.: Als je morgen alles kwijt zou zijn, wat zou je dan doen?
A.: Opnieuw beginnen en keihard en slim werken om alles terug te krijgen.

V.: Wat is je favoriete sportmoment?
A.: De goal van Marco van Basten op de EK finale in 1988. Ik was erbij in het stadion.

V.: Wat is sportief gezien je beste prestatie?
A.: De jaren dat ik als profvoetballer indoor soccer speelde in Amerika. Het was meer dan voetbal, het was het avontuur, het reizen naar verschillende steden met de privéjet en vaak spelen voor meer dan 10.000 mensen.

V.: Omdat je sporter van de week bent, mag je een eigen WOD maken die wordt opgenomen in het lesschema en die jouw naam draagt. Welke WOD wordt het?

Erwin’s Forties
40 minuten amrap ( zoveel mogelijk rondes)
2 burpees
4 pull up’s
6 boxjumps
8 push up’s
10 squats

V.: Je mag twee mensen uitnodigen waarvan je denkt dat ze crossfit ook leuk vinden. Zij mogen twee weken gratis trainen. Wie nodig je uit?
A.: Jeffrey Androg en Jan Lugtenburg
Ik nomineer Wendy Devenijns voor het volgende interview.