De motivatie

November 2017 ben ik voor een intake naar Arnoud gegaan. Waarom? Na jaar en dag van alles geprobeerd te hebben om fit te worden en mijn gewicht onder controle te krijgen. Wat nooit langer dan een halfjaar stand hield. Waarna ik in dezelfde tijd weer flink aan kwam.
Kortom, ik wilde gezond en fit worden en dit de rest van mijn leven!

Mijn eerste keer dat ik naar “de box” ging was ik erg onder de indruk. Een oude grote marineruimte, mensen die vol met de training bezig waren, vallende gewichten. Veel zweet, grimas op de gezichten van het harde werken en discipline. Echt wel iets anders dan een traditionele sportschool.

De begeleiding

Arnoud stelde mij diverse vragen en wilde weten of ik echt gemotiveerd was. Hij verdoet zijn tijd niet aan mensen die niet gemotiveerd zijn. Je hoeft alleen maar te komen. Je voor de volle 100% in te zetten en dan doet Arnoud de rest. Trainingsschema, eetschema, metingen. Wil je zelfstandig trainen prima, personal training, small groep training alles is mogelijk.

Ik koos ervoor om bij de small groep te gaan trainen. Elke dinsdag en donderdagochtend onder begeleiding van Arnoud aan de gang. Je traint met maximaal 5 personen (ik was vaak alleen) en Arnoud is er altijd bij. Geeft aanwijzingen, motiveert en zorgt dat je alle oefeningen goed uitvoert (super belangrijk). Daarnaast had ik aangegeven vaker te willen trainen. Ook dit werd meegenomen in het schema.

Eetschema

Ben ook gelijk gestart met mijn eetschema. Bij dit schema gaat het over hormonale verandering. Op welk moment eet je wat en welke voedingstoffen. 6 Keer per dag eten. Veel groenten en eiwitten en scheiden van koolhydraten is de basis. Veel water en thee ga je drinken. Alles zo puur, schoon en eerlijk natuurlijk en niet fabrieksmatig gemaakt. Ik vind het geen dieet, het is een verandering van eetpatroon en gewoonte. Al tijdens de intake gaf Arnoud aan dat als je dit volgt je 500 gram gemiddeld afvalt per week. En dit klopt echt! Als ik terug kijk is dit ook zo uitgekomen. Afgevallen. Zonder honger (dat mag niet) en je eet voldoende.

Levensstijl

Ik heb ook samen met Arnoud gekeken wat ik zelf kon gaan doen om mijn leven aan te gaan passen. Hoe krijg je minder stress, hoe kan je beter gaan slapen. En zo zijn we alles langs gegaan en waar het mogelijk was heb ik het aangepast. Elk weekend mail ik Arnoud een overzicht wat ik gegeten en gedronken heb afgelopen week en hoe de overige trainingen waren verlopen. Hier krijg je dan feedback en tips op. Als het moet wordt het schema aangepast.

We zijn nu 8 maanden verder. Ik heb pijn geleden, spierpijn gehad er veel geleerd over hoe je een oefening goed uitvoert (echt heel belangrijk). Ik werd sterker, mijn lichaam ging veranderen. Zag het aan mijn kleren, die losser gingen zitten. Per week viel ik ook echt 500 gram af.
Momenteel ben ik 15 kg afgevallen, mijn vetpercentage van 31% teruggebracht naar 15%. Ik voel mij veel sterker en fitter. Heb veel minder stress en ik slaap veel beter. Kortom het heeft gewerkt.

Conclusie

Als je bovenstaande hebt gelezen en je bent jezelf zat. Je wilt echt wat veranderen aan jezelf met resultaat. Dan zou ik Arnoud contacten. Natuurlijk wordt er veel van jezelf gevraagd, het trainen is soms zwaar en het kost discipline om elke keer te gaan trainen en je eet schema vol te houden. Het is veel makkelijk om niet te gaan en te eten wat je wilt. Maar ja… dat wil je niet meer.
De box geeft je kracht, Arnoud maakt het verschil tijdens de trainingen. Veel afwisseling in je training schema en voldoende materialen en gewichten. Wat je zelf moet doen is er zijn en je 100% inzetten.

Eigenlijk heel simpel!

Jacco Noordhoek

 

<<< TERUG