Bereik binnen de korts mogelijke tijd de meest spraakmakende resultaten dankzij een combinatie van verschillende (in NL nog veelal onbekende) behandelmethoden en technieken. Maak kennis met Overload’s effectieve aanpak en vernieuwende visie op revalidatie. 

Het merendeel van de patiënten die zich bij de verschillende specialisaties zoals fysiotherapie, manuele therapie en bijvoorbeeld osteopathie meldt, heeft klachten aan spieren en gewrichten. Ondanks dat de reguliere behandelaren gebruik maken van verschillende technieken om de ‘veroorzakende’ factor te bepalen en een nog groter aantal methoden en technieken toepassen om de diverse problemen te verhelpen zijn de resultaten van de behandelingen in de meeste gevallen zeer teleurstellend.

Veel van de zogenaamd ‘onderzochte technieken’ zijn helaas alleen maar gebaseerd op geloof, wishfull thinking en onbetrouwbare (veelal niet reproduceerbare-) onderzoeken.

Zelfs binnen dezelfde specialismen zien we dat therapeuten de testen voor het bepalen van de oorzaak van de klacht totaal verschillend uitvoeren. Dit maakt dat niet de test of behandeling op zich, maar de aanpak en visie van de therapeut heel bepalend is voor het resultaat.

Dit komt ten eerste dus omdat iedereen verschillend is en iedereen er een eigen visie op na houdt en daarnaast doordat er bij het ontstaan van blessures vaak meerdere factoren een rol spelen. Desondanks wordt er door de betreffende therapeut te vaak stug vastgehouden aan die vastomlijnde eigen visie en wordt er maar naar 1 factor gekeken bij het vaststellen en behandelen van de klacht van cliënt.

Je zou je bijvoorbeeld eens kunnen afvragen waarom iemand 30 jaar lang geen last heeft gehad van zijn of haar platvoeten en deze plotseling toch worden aangewezen als zijnde de oorzaak voor zijn of haar knieklachten.

Met behulp van de Mylogenics behandelmethode krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kan een Mylogenics Practitioner doelgericht de oorzaak behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.

Regelmatig worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. Ze focussen simpelweg meer op de symptomen zoals pijn, verminderde ROM enz., terwijl dat allemaal gevolgen zijn en niet per definitie de oorzaak aangeven.

Een goed vergelijk is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, nl. op het trillende stuur, en de behandeling volledig daarop te richten door bijv. het stuur te vervangen, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg en niet de oorzaak van de niet goed uitgelijnde banden!

Zolang we blijven proberen de klacht op te lossen door keer op keer het stuur te vernieuwen zullen de klachten blijven bestaan.

We moeten dus een gedegen systeem hebben waarmee we er zeker van zijn dat we de daadwerkelijke disfuncties kunnen vaststellen; de disfunctie die verantwoordelijk is voor de klacht. Mylogenics maakt voor het testen van de functies c.q. disfuncties van het lichaam gebruik van onder meer spiertesten, provocatietesten en lengtetesten.

Hierdoor kan de Mylogenics Practitioner gericht, snel en effectief de oorzaak van de klachten behandelen.