Vragen & Antwoorden

Waarom is het tarief van CrossFit hoger dan van een regulier fitnesscentrum?

Wij kunnen geen onbeperkt aantal sporters aan omdat er altijd onder begeleiding gesport wordt. We werken met kleine groepen om zo het maximale uit je te halen. Wij zorgen voor onze community en stimuleren iedereen actief om zoveel mogelijk gebruik te maken van hun abonnement.
De trainingen, de coaches en het materiaal zijn van topkwaliteit.

Is Crossfit voor iedereen?

Ja, doordat binnen een workout alle oefeningen in moeilijkheidsgraad, naar boven of beneden, kunnen worden aangepast kan iedereen meedoen. Wij als instructeurs zorgen er voor dat iedere deelnemer op een veilige manier deel kan nemen.

Start ik met introductie/beginners lessen?

Nieuwe leden kunnen direct meedoen met de lessen, daarnaast loop je ook een 6 tal beginners lessen door. Hier worden alle basis vaardigheden, die nodig zijn om goed aan de trainingen mee te kunnen doen, doorgenomen en aangeleerd. Deze “beginnerslessen” zijn 1x per week dus naast de beginners les kan er dan ook meegedaan worden aan een reguliere les.

Is Crossfit ook geschikt voor ouderen?

Zeker! Juist op latere leeftijd is het van belang om aan activiteit te doen die gevolgen van het ouder worden, zoals het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid, tegengaat. Onze manier van trainen sluit hier goed bij aan.

Ik heb een blessure en/of fysieke beperking, kan ik wel mee doen bij Crossfit?

Ja, juist dan nodigen we je uit. Ons devies luidt: “Use it or lose it!” Natuurlijk zullen we nooit een overbelasting veroorzaken of een fysieke beperking niet serieus nemen maar met juist bewegen en gebruiken kunnen veel blessures en beperkingen worden opgeheven of dragelijker worden gemaakt.

Word ik als vrouw niet veel te breed en gespierd van jullie manier van trainen?

Nee, daar hebben vrouwen de hormonen helemaal niet voor. Verwar goede krachttraining en spieropbouw niet met bodybuilding. Dat is een vorm van spieropbouw die meestal ondersteund wordt door anabole steroïden. Spieren zijn belangrijk voor je functioneren in het dagelijks leven. Een krachtig lichaam is minder gevoelig voor overbelasting, en lichamelijke klachten zullen afnemen. Spieren geven een supervorm aan je lichaam, je gaat er beter uitzien.

Ik heb helemaal geen goede condititie en wat jullie doen ziet er wel zwaar uit. Zal dus wel niets voor mij zijn of wel?

Crossfit is voor iedereen! Van beginner tot gevorderde atleet. Iedereen traint op zijn eigen niveau. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is de wil om 100% te geven. We hebben liever iemand zonder enige ervaring met sport en een conditie die ver te zoeken is die 110% kan en wil geven in de training, dan een supertalent dat de kantjes er van af loopt.