Ja, doordat binnen een workout alle oefeningen in moeilijkheidsgraad, naar boven of beneden, kunnen worden aangepast kan iedereen meedoen. Wij als instructeurs zorgen er voor dat iedere deelnemer op een veilige manier deel kan nemen.

Nieuwe leden kunnen direct meedoen met de lessen, daarnaast loop je ook een 6 tal beginners lessen door. Hier worden alle basis vaardigheden, die nodig zijn om goed aan de trainingen mee te kunnen doen, doorgenomen en aangeleerd. Deze “beginnerslessen” zijn 1x per week dus naast de beginners les kan er dan ook meegedaan worden aan een reguliere les.

Zeker! Juist op latere leeftijd is het van belang om aan activiteit te doen die gevolgen van het ouder worden, zoals het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid, tegengaat. Onze manier van trainen sluit hier goed bij aan.

Ja, juist dan nodigen we je uit. Ons devies luidt: “Use it or lose it!” Natuurlijk zullen we nooit een overbelasting veroorzaken of een fysieke beperking niet serieus nemen maar met juist bewegen en gebruiken kunnen veel blessures en beperkingen worden opgeheven of dragelijker worden gemaakt.

Nee, daar hebben vrouwen de hormonen helemaal niet voor. Verwar goede krachttraining en spieropbouw niet met bodybuilding. Dat is een vorm van spieropbouw die meestal ondersteund wordt door anabole steroïden. Spieren zijn belangrijk voor je functioneren in het dagelijks leven. Een krachtig lichaam is minder gevoelig voor overbelasting, en lichamelijke klachten zullen afnemen. Spieren geven een supervorm aan je lichaam, je gaat er beter uitzien.

Crossfit is voor iedereen! Van beginner tot gevorderde atleet. Iedereen traint op zijn eigen niveau. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is de wil om 100% te geven. We hebben liever iemand zonder enige ervaring met sport en een conditie die ver te zoeken is die 110% kan en wil geven in de training, dan een supertalent dat de kantjes er van af loopt.

Huisregels

» Laat je ego thuis. Er is altijd iemand sneller, sterker, beter of groter dan jij.

» Wees op tijd! Sta 5 minuten voordat je les begint klaar om te starten.

» Meld beperkingen en blessures altijd vooraf aan de les bij de instructeur.

» Geef altijd 100%. Opgeven duurt voor altijd, doorzetten is maar voor even.

» Jij bent eigen baas en als eerste verantwoordelijk voor je gezondheid. Geef je grenzen aan!

» Laat je niet te veel beperken door lichamelijke klachten of een blessure. Een aangepast programma is altijd mogelijk. Use it, or lose it!

» Je traint voor jezelf. Met smokkelen in de workout heb je niemand anders dan jezelf. Alleen je eigen resultaat zal er onder lijden.

» Ga met respect om met alle apparatuur. Gebruik ze overeenkomstig het doel waarvoor ze gemaakt zijn.

» Ruim gebruikte spullen op en maak ze schoon. Ruim je eigen materialen, zweet etc. op.

» Neem een actieve sociale rol aan. Stel je voor aan nieuwe leden en maak ze wegwijs. Volg ons op Facebook en wees interactief.

» Ga met iedereen bij CrossFit Willemsoord met respect om.

» Tijdens een heftige workout willen de emoties nog wel eens loskomen maar vloeken en andere aanstootgevende taal wordt niet gewenst.

» Discriminatie in welke vorm dan ook wordt niet getolereerd.

» Bij CrossFit Willemsoord spreken we de Nederlandse of de Engelse taal.

» Heb je een opmerking of klacht kom dan na de les langs bij de instructeur en bespreek het.