Visolie

De voordelen van visolie

Van horen zeggen weten we allemaal wel dat visolie goed voor je is, maar waarom is visolie zo gezond en belangrijk?

EPA en DHA zitten voornamelijk in vis, schaal- en schelpdieren. Vette vis, zoals zalm, makreel en sardientjes bevat het meeste EPA en DHA. Ook sommige eieren bevatten kleine hoeveelheden van deze visvetzuren. Om voldoende visvetzuren binnen te krijgen kan je dus voornamelijk vette vis eten (de hoeveelheid in eieren is te klein). Je lichaam maakt EPA en DHA namelijk niet of niet voldoende zelf aan. Je zult het binnen moeten krijgen via voeding of via een supplement zoals visolie.

Waar is visolie goed voor? 

Omega-3 vetzuren zijn nodig voor een goede cholesterol balans in het lichaam. Dit zorgt er voor dat de hart en vaten in goede gezondheid blijven en er een juiste balans is in de hormoon productie (bij mannen, samen met vit-d, één van de belangrijkste markers voor voldoende testosteron). Verder is DHA goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Een groot deel van onze hersen-, zenuw- en oogweefsels bestaat namelijk uit DHA. Dit zorgt bijvoorbeeld voor de regulatie van ons leer-, denk- en spraakvermogen, onze motoriek en stemming, ons geheugen en ons gedrag. Bij zwangere vrouwen draagt DHA bij aan een normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen van de baby. Ook is het een belangrijke voedingsstof voor zuigelingen die borstvoeding krijgen. EPA heeft een bewezen gunstige invloed op hormoonschommelingen, zoals tijdens de menstruatie en de overgang.

Waarom suppleren?

Vette vis is de eerste keuze als het gaat om het voldoende binnenkrijgen van Omega-3 vetzuren, EPA en DHA, want vis bevat naast de belangrijke omega 3-vetzuren ook hoogwaardige eiwitten, vitamine A, D en B12 en de mineralen jodium, selenium, zink en ijzer. Waarom dan visolie slikken? Omdat je best wat vis moet eten om voldoende binnen te krijgen (minimaal 3x per week) maar ook omdat de vis die gegeten wordt vooral magere vis of kweekvis met weinig omega 3 is en met de nodige vervuiling.

Wil je meer weten of een goede variant vis-olie? Vraag dan een van onze coaches.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven